Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csíkos kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg olvasztott margarin
  • 10 dkg olvasztott étcsoki
  • 5 dkg darált mandula (vagy dió )
  • 5 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 dl tej
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve

Elkészítése

A kalácssütőt margarinnal kikenjük és zsemlemorzsával meghintjük.

A tojásokat a porcukorral, az olvasztott margarinnal és a tejjel habosra keverjük, majd a masszát két egyenlő részre osztjuk.

Az egyik részhez hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, így ez a citromos massza lesz.

A másik részhez belekeverjük az olvasztott étcsokoládét, a darált mandulát vagy diót, valamint a rumot.

A lisztet, a keményítőt és a sütőport alaposan összekeverjük, majd egyenlően elosztjuk a két masszában.

A kalácssütő aljára először a csokis massza egy részét tesszük, erre jön a citromos massza egy része, majd ismét csokis és citromos rétegek váltakoznak, amíg el nem fogy a massza.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra, és a süteményt 50-60 perc alatt készre sütjük.

Ha a sütemény kihűlt, olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét, és fehér csokoládéval díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csikos-kalacs/