Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá egy teáskanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy kelesztésre alkalmas tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, beleütjük a tojásokat, és beleöntjük a joghurtot, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Az egészet alaposan összegyúrjuk, míg kissé lágy tésztát nem kapunk. A tésztát langyos helyen duplájára kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, kettéosztjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk a vízzel elkevert kakaóport. A kakaós tésztát két részre osztjuk, és az egyik darabot 20×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. A fehér tésztával is ugyanígy járunk el: kettévesszük, kinyújtjuk, majd a kinyújtott barna lapra helyezzük. Nyújtófával kissé összenyomjuk a két réteget, majd feltekerjük, mint egy bejglit.
A maradék tésztát is kinyújtjuk, ezúttal a fehér lapra tesszük a kakaósat, és ezt is feltekerjük. Az így kapott két rudat összetekerjük egymással, koszorút formázunk belőlük, majd a végeit összenyomkodjuk. A koszorút sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 45 percig kelesztjük.
A kelesztés felénél a kalács íveit bevágjuk, majd megkenjük egy kis vízzel. Miután a kalács megkelt, a tetejét megkenjük tojássárgájával, amit kevés vízzel kevertünk el. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!

