Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült almás kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 tasak instant élesztő
  • 3 tojássárgája
  • 4 ek cukor
  • langyos tej (amennyit felvesz)
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 4 alma
  • 1 citrom
  • őrölt fahéj
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 tojás a kenéshez

Tetejére:

  • fahéjas porcukor


Elkészítése:

A hozzávalókból könnyen gyúrható tésztát készítek. Ezután olvasztott vajjal meglocsolom, és konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztem. Ha megkelt, akkor a tésztát lisztezett deszkán átgyúrom, és fél cm vastagra nyújtom.

Ezután 8, az alma átmérőjénél kicsit nagyobb korongokat szaggatok belőle. A többi tésztából pedig ujjnyi tésztákat sodrok. Ezután az almákat meghámozom, hosszában félbevágom, és egy-egy fél almát egy-egy tésztakorongra teszek.

Megkenem friss citromlével, hogy ne barnuljon be, fahéjas cukorral megszórom, a tészta szélét megkenem tojással, és a tésztacsíkokkal berácsozom.

Ezután az egészet lekenem a tojással, újból kelesztem, majd 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.

Ha elkészült az almás kalács, langyosra hűtöm, és fahéjas porcukorral megszórom.

[box style=”info”]Ez egy erdélyi recept. Időigényes, de rendkívül finom.[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csoben-sult-almas-kalacs/