Elkészítése
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény aljától és oldalától.
Hat egyforma cipót formázunk belőle, majd letakarva, langyos helyen körülbelül 45-50 perc alatt megkelesztjük. A töltelékhez a margarint a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük.
A cipókat egyesével kinyújtjuk, és mindegyiket megkenjük a krém arányos részével. Felcsavarjuk őket, majd három rúdból egy-egy kalácsot fonunk. A két elkészült kalácsot kivajazott tepsire tesszük, és körülbelül 20 percig pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt – légkeveréses módban 165 fokra, alsó-felső sütésnél 180 fokra.
A kalácsokat felvert tojással megkenjük, majd körülbelül 35 perc alatt készre sütjük.
