Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény aljától és oldalától. Hat egyforma cipót formázunk belőle, majd letakarva, langyos helyen körülbelül 45-50 perc alatt megkelesztjük. A töltelékhez a margarint a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük. A cipókat egyesével kinyújtjuk, és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.06.

Hozzávalók (6 főre)

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény aljától és oldalától.

Hat egyforma cipót formázunk belőle, majd letakarva, langyos helyen körülbelül 45-50 perc alatt megkelesztjük. A töltelékhez a margarint a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük.

A cipókat egyesével kinyújtjuk, és mindegyiket megkenjük a krém arányos részével. Felcsavarjuk őket, majd három rúdból egy-egy kalácsot fonunk. A két elkészült kalácsot kivajazott tepsire tesszük, és körülbelül 20 percig pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt – légkeveréses módban 165 fokra, alsó-felső sütésnél 180 fokra.

A kalácsokat felvert tojással megkenjük, majd körülbelül 35 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is