Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csoda kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók (6 főre)

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 8 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 1 csipet só
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál étolaj

A töltelékhez

  • 1 csomag őrölt fahéj
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény aljától és oldalától.

Hat egyforma cipót formázunk belőle, majd letakarva, langyos helyen körülbelül 45-50 perc alatt megkelesztjük. A töltelékhez a margarint a cukorral és a fahéjjal habosra keverjük.

A cipókat egyesével kinyújtjuk, és mindegyiket megkenjük a krém arányos részével. Felcsavarjuk őket, majd három rúdból egy-egy kalácsot fonunk. A két elkészült kalácsot kivajazott tepsire tesszük, és körülbelül 20 percig pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt – légkeveréses módban 165 fokra, alsó-felső sütésnél 180 fokra.

A kalácsokat felvert tojással megkenjük, majd körülbelül 35 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csoda-kalacs/