Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Felfújtak

Csokifelfújt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások fehérjét 5 dkg cukorral elkezdjük habbá verni, majd amikor már lágy a hab, hozzáöntjük a másik 5 dkg cukrot, és kemény habbá verjük. Fontos tudni, hogy a cukor miatt nem lesz olyan kemény a hab, hogy a tálat a fejünk fölé tudnánk fordítani anélkül, hogy kifolyna, így ezzel ne próbálkozzunk. A tojások sárgáját […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojások fehérjét 5 dkg cukorral elkezdjük habbá verni, majd amikor már lágy a hab, hozzáöntjük a másik 5 dkg cukrot, és kemény habbá verjük. Fontos tudni, hogy a cukor miatt nem lesz olyan kemény a hab, hogy a tálat a fejünk fölé tudnánk fordítani anélkül, hogy kifolyna, így ezzel ne próbálkozzunk.

A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a felolvasztott csokit. A felvert tojásfehérje felét hozzákeverjük a csokis krémhez, és jól összedolgozzuk. A maradék habot óvatosan adjuk hozzá, hogy ne törjön össze.

A keveréket hőálló bögrékbe tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben, vízfürdőben (egy tepsibe kevés vizet teszünk, és abba helyezzük a bögréket) 15-20 percig sütjük. Ez az adag 5 bögre lesz, de a pontos mennyiség attól is függ, milyen szélesek az edényeink.

Ez az édesség igazán finom, a belseje krémes marad, és én különösen szeretek vele dolgozni, mert nagyon egyszerű elkészíteni, és nem kell hozzá sok alapanyag. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is