Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokifelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 10 dkg cukor
  • 4,5 dkg margarin

Elkészítése

A tojások fehérjét 5 dkg cukorral elkezdjük habbá verni, majd amikor már lágy a hab, hozzáöntjük a másik 5 dkg cukrot, és kemény habbá verjük. Fontos tudni, hogy a cukor miatt nem lesz olyan kemény a hab, hogy a tálat a fejünk fölé tudnánk fordítani anélkül, hogy kifolyna, így ezzel ne próbálkozzunk.

A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a felolvasztott csokit. A felvert tojásfehérje felét hozzákeverjük a csokis krémhez, és jól összedolgozzuk. A maradék habot óvatosan adjuk hozzá, hogy ne törjön össze.

A keveréket hőálló bögrékbe tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben, vízfürdőben (egy tepsibe kevés vizet teszünk, és abba helyezzük a bögréket) 15-20 percig sütjük. Ez az adag 5 bögre lesz, de a pontos mennyiség attól is függ, milyen szélesek az edényeink.

Ez az édesség igazán finom, a belseje krémes marad, és én különösen szeretek vele dolgozni, mert nagyon egyszerű elkészíteni, és nem kell hozzá sok alapanyag. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokifelfujt/