Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokipudingos kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 25 g friss élesztő
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojássárgája
  • 50 ml étolaj

Töltelék

  • 3 dl tej
  • 1 tasak csokoládéízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj

Tetejére

  • 1 tojássárgája
  • porcukor

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk.

A liszet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a felfutott élesztőt az olajat és a tejet, majd ruganyos tésztává dagasztjuk.

Leteakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A cukros tejben megfőzzük a pudingport, majd ha már langyosra hűlt elkekeverjük benne a vajat.

A megkelt tésztát három részre osztjuk, mindegyik részt kb 50*15 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, rákenjük a pudingot és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük.

A három rudat összefonjuk, a végeket a kalács alá hajtjuk és sütőpapírral bélelt formába (30*15 cm) tesszük, majd 20 perc kelesztés után, 180 °C-ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokipudingos-kalacs/