Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Péksütik

Csokis croissant

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Élesztőt felfuttassuk langyos tejben, 1 ek cukorral és 1 ek lisztel. Ha felfutott összedolgozzuk a liszttel, sóval, cukorral. Fél-egy órán át pihentetjük, amíg meg nem kel. Kisodorjuk a tésztát 0,5-1 cm vékonyra és a megpuhult vajat rákenjük. Behajtjuk a közepéhez igazítva két szélső oldalt, aztán ráhajtjuk a felső, alsó oldalakat is (végül egy kockát kapunk). […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.05.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Élesztőt felfuttassuk langyos tejben, 1 ek cukorral és 1 ek lisztel. Ha felfutott összedolgozzuk a liszttel, sóval, cukorral. Fél-egy órán át pihentetjük, amíg meg nem kel.

Kisodorjuk a tésztát 0,5-1 cm vékonyra és a megpuhult vajat rákenjük. Behajtjuk a közepéhez igazítva két szélső oldalt, aztán ráhajtjuk a felső, alsó oldalakat is (végül egy kockát kapunk). Óvatosan kisodorjuk 0,5 cm vékonyra, ha lehet téglalap formájúra.

Középen hosszában kettévágjuk, és a keletkezett 2 vékonyabb téglalapból háromszögeket vágunk, majd feltekerjük. Ha nem lenne elég hosszú a háromszög, kicsit megnyújthatjuk, hogy tudjuk többször feltekerni. Lehetőleg próbáljunk az első tekerésnél kis üres teret megtartani a krémnek.

Körbe lekenjük felvert tojással és 180-200°C-on készre sütjük.

A tölteléket összekeverjük, és ha készre sült a tészta egy töltővel beletöltjük a krémet a belsejébe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is