Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis croissant recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 0,5 csomag élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 6 dkg vaj

Töltelék

  • 2 evőkanál kakaó
  • 12,5 dkg vaj (vagy margarin )
  • porcukor

Elkészítése

Élesztőt felfuttassuk langyos tejben, 1 ek cukorral és 1 ek lisztel. Ha felfutott összedolgozzuk a liszttel, sóval, cukorral. Fél-egy órán át pihentetjük, amíg meg nem kel.

Kisodorjuk a tésztát 0,5-1 cm vékonyra és a megpuhult vajat rákenjük. Behajtjuk a közepéhez igazítva két szélső oldalt, aztán ráhajtjuk a felső, alsó oldalakat is (végül egy kockát kapunk). Óvatosan kisodorjuk 0,5 cm vékonyra, ha lehet téglalap formájúra.

Középen hosszában kettévágjuk, és a keletkezett 2 vékonyabb téglalapból háromszögeket vágunk, majd feltekerjük. Ha nem lenne elég hosszú a háromszög, kicsit megnyújthatjuk, hogy tudjuk többször feltekerni. Lehetőleg próbáljunk az első tekerésnél kis üres teret megtartani a krémnek.

Körbe lekenjük felvert tojással és 180-200°C-on készre sütjük.

A tölteléket összekeverjük, és ha készre sült a tészta egy töltővel beletöltjük a krémet a belsejébe.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokis-croissant/