Elkészítése
A tojást egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a tejet és a joghurtot, majd habverővel kissé összekeverjük. Ezután beleforgatjuk a darált diót, a reszelt citromhéjat, a baracklekvárt, a durvára aprított csokoládét, végül pedig a lisztet és a sütőport.
A masszát szilikonos tortaformába vagy pitesütőbe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. A kész pitét pár perc pihentetés után kiemeljük a formából, tálra helyezzük, és teljesen kihűtjük.
Közben a behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd tetszés szerint a sütemény tetejére halmozzuk vagy díszítjük vele.
Tipp
Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, a tetejére reszelhetünk egy kevés csokoládét is. A baracklekvár helyett használhatunk meggylekvárt, így enyhén savanykás ízt adhatunk a süteménynek.

