Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-diós pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

A tojást egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, a tejet és a joghurtot, majd habverővel kissé összekeverjük. Ezután beleforgatjuk a darált diót, a reszelt citromhéjat, a baracklekvárt, a durvára aprított csokoládét, végül pedig a lisztet és a sütőport.

A masszát szilikonos tortaformába vagy pitesütőbe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e. A kész pitét pár perc pihentetés után kiemeljük a formából, tálra helyezzük, és teljesen kihűtjük.

Közben a behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd tetszés szerint a sütemény tetejére halmozzuk vagy díszítjük vele.

Tipp

Ha szeretnénk még tartalmasabbá tenni, a tetejére reszelhetünk egy kevés csokoládét is. A baracklekvár helyett használhatunk meggylekvárt, így enyhén savanykás ízt adhatunk a süteménynek.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokis-dios-pite/