Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 30 g élesztő
  • 3 tojássárgája
  • 2 csipet só
  • 5 evőkanál porcukor
  • 70 dkg finomliszt
  • 6 dl étolaj
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 1 doboz szórócukor

Elkészítése

A langyos tejbe egy teáskanál cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk egy kevés liszttel és meleg helyre tesszük pihenni, amíg fel nem fut az élesztő.

Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet.

Egy kisebb tálban a tojássárgáját, porcukorral, sóval és egy dl olajjal kikeverjük.

A liszthez adjuk a felfutott élesztőt és a tojásos keveréket. Ezt egyneművé dolgozzuk kézzel vagy gép segítségével, majd letakarjuk és pihentetjük amíg duplájára nem kel. Ez kb 1 óra.

Amikor kellően megkelt, lisztezett pultra borítjuk és kézzel 1-1, 5 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. 15 percet pihentetjük.

Egy pohárral vagy pogácsaszaggató segítségével kiszaggatjuk és a közepét az ujjunkkal benyomjuk. 15 percet ismét pihentetjük.

5 dl olajat felmelegítünk közepes lángon. Ebben megsütjük a fánkok mindkét oldalát egyenletesen a fánkoknak. A megsült fánkokat papírtörlővel bélelt tálba szedjük.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Ebbe mártjuk a fánkok egyik oldalát, majd a szórócukorral megszórjuk.

Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokis-fank/