Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Csokis farsangi fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a rumot, az élesztős tejet és jól kidolgozzuk. Utoljára a langyos, olvasztott vajjal szép fényes tésztát dagasztunk belőle. Latakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra kinyújtjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk. A leeső […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.01.24.

Tésztához:

Sütéshez:

Bevonathoz:

Díszítéshez:

Elkészítése

Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet tálba szitáljuk és elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a rumot, az élesztős tejet és jól kidolgozzuk. Utoljára a langyos, olvasztott vajjal szép fényes tésztát dagasztunk belőle.

Latakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra kinyújtjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és szaggatjuk.

Konyharuhával letakarva 10 percig kelesztjük.

Ujjunkkal lyukat nyomunk a fánkok közepébe, majd lyukas felével lefelé beleengedjük az olajba. Fedővel lefedve pirosra sütjük az olajban lévő felét, majd fedő nélül a másik felét is pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a fánkokról az olajat.

A csokoládékat 1-1 evőkanál olajjal felolvasztjuk, majd a langyosra hűlt fánkokat belemártjuk. Színes dekorcukorral és kókuszreszelékkel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is