Elkészítése
Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk és elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a rumot, az élesztős tejet és jól kidolgozzuk. Utoljára a langyos, olvasztott vajjal szép fényes tésztát dagasztunk belőle.
Latakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra kinyújtjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és szaggatjuk.
Konyharuhával letakarva 10 percig kelesztjük.
Ujjunkkal lyukat nyomunk a fánkok közepébe, majd lyukas felével lefelé beleengedjük az olajba. Fedővel lefedve pirosra sütjük az olajban lévő felét, majd fedő nélül a másik felét is pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a fánkokról az olajat.
A csokoládékat 1-1 evőkanál olajjal felolvasztjuk, majd a langyosra hűlt fánkokat belemártjuk. Színes dekorcukorral és kókuszreszelékkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

