Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis farsangi fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 6 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • csipet só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 1 citrom héja
  • 3 cl rum

Sütéshez:

  • 5 dl olaj

Bevonathoz:

  • 7 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 7 dkg fehér csokoládé

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék
  • dekorcukor

Elkészítése

Az élesztőt a langyos-cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztet tálba szitáljuk és elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a rumot, az élesztős tejet és jól kidolgozzuk. Utoljára a langyos, olvasztott vajjal szép fényes tésztát dagasztunk belőle.

Latakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra kinyújtjuk és fánkszaggatóval kiszúrjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és szaggatjuk.

Konyharuhával letakarva 10 percig kelesztjük.

Ujjunkkal lyukat nyomunk a fánkok közepébe, majd lyukas felével lefelé beleengedjük az olajba. Fedővel lefedve pirosra sütjük az olajban lévő felét, majd fedő nélül a másik felét is pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk a fánkokról az olajat.

A csokoládékat 1-1 evőkanál olajjal felolvasztjuk, majd a langyosra hűlt fánkokat belemártjuk. Színes dekorcukorral és kókuszreszelékkel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokis-farsangi-fank/