Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 tojás sárgája
- 3,5 dl tej
- 6 dkg cukor
- 2 ek napraforgó olaj
- 5 dkg friss élesztő
- csipet só
- 60 dkg liszt
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Kenéshez:
- 1 tojás sárgája
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit összekeverjük, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az összetevőkből lágy tésztát gyúrunk. Fél órát meleg helyen pihentetjük. Addig elkészítjük a krémet.
A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk a kakaóport.
Amikor a tészta megkelt, 6 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként vékony téglalappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük a kakaós masszával és mint a bejglit feltekerjük.
3-3 tekercset összefonunk, így két kalácsot kapunk. Egy nagyobb tepsit zsiradékkal kikenünk, belerakjuk a kalácsokat egymás mellé. A tetejét tojás sárgájával lekenjük.
Kb 170 fokon 40 percet sütjük.
