Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis galuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g finomliszt
  • 50 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 40 g élesztő
  • 240 ml tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • kakaó
Csokis galuska

Elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Amíg az élesztő dolgozik, a lisztet, porcukrot, vajat, tojásokat és egy csipetnyi sót összekeverjük egy nagy tálban. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a lisztes keverékhez, majd alaposan összegyúrjuk, amíg puha, rugalmas tésztát nem kapunk. Ezután a tészta tetejét liszttel megszórjuk, és meleg helyen fél óráig pihentetjük, hogy szépen megkeljen.

Miután a tészta megkelt, egy tűzálló tálat vastagon kivajazunk. A tésztát körülbelül 1 cm vastagra nyújtjuk, és kis pogácsákat szaggatunk belőle. A tál aljába egy réteg pogácsát helyezünk, olvasztott vajjal megkenjük, és megszórjuk cukros kakaóporral. Ezt a rétegezést folytatjuk, amíg az összes tészta el nem fogy. Az utolsó rétegre már csak olvasztott vajat kenünk, kakaót nem szórunk rá.

Még 20 percig pihentetjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, kis lángon (kb. 170°C) 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálaláskor híg vaníliapudinggal vagy vaníliasodóval kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokis-galuska/