Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tej felét meglangyosítom, hozzáadom az 1 evőkanál kristálycukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Amikor az élesztő felfut, összekeverem a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a sóval és a tej másik felével. Az egészet jól megdagasztom, majd fél órára kelesztem. Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A margarint, a porcukrot […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.07.04.

Hozzávalók

Töltelék

Kenéshez

Elkészítése

A tej felét meglangyosítom, hozzáadom az 1 evőkanál kristálycukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Amikor az élesztő felfut, összekeverem a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a sóval és a tej másik felével. Az egészet jól megdagasztom, majd fél órára kelesztem.

Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A margarint, a porcukrot és a kakaót habosra keverem, hogy könnyű és krémes állagú legyen.

Miután a tészta megkelt, hat részre osztom. Mindegyik részt tepsi nagyságúra nyújtom, majd lekenem a csokis töltelékkel és feltekerem. Így hat feltekert rudat kapok, amelyeket kettesével vagy hármasával összefonok.

A megformált kalácsokat margarinnal kikent tepsibe helyezem, lekenem őket tojással, majd újabb fél órát kelesztem.

A sütőt 200 fokra előmelegítem, és a kalácsokat 30 percig sütöm. Ha a teteje esetleg túl gyorsan pirulna, sütőpapírt helyezek rá. Még melegen lekenem olvasztott margarinna, hogy szép fényes legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is