Elkészítése
A tej felét meglangyosítom, hozzáadom az 1 evőkanál kristálycukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Amikor az élesztő felfut, összekeverem a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a sóval és a tej másik felével. Az egészet jól megdagasztom, majd fél órára kelesztem.
Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A margarint, a porcukrot és a kakaót habosra keverem, hogy könnyű és krémes állagú legyen.
Miután a tészta megkelt, hat részre osztom. Mindegyik részt tepsi nagyságúra nyújtom, majd lekenem a csokis töltelékkel és feltekerem. Így hat feltekert rudat kapok, amelyeket kettesével vagy hármasával összefonok.
A megformált kalácsokat margarinnal kikent tepsibe helyezem, lekenem őket tojással, majd újabb fél órát kelesztem.
A sütőt 200 fokra előmelegítem, és a kalácsokat 30 percig sütöm. Ha a teteje esetleg túl gyorsan pirulna, sütőpapírt helyezek rá. Még melegen lekenem olvasztott margarinna, hogy szép fényes legyen.
