Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tej felét meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 evőkanál kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej maradékával és a sóval. A tésztát alaposan kidagasztjuk, majd fél órát kelesztjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra kikeverjük. Amikor megkelt […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.05.

Tészta

Töltelék

Lekenéshez

Elkészítése

A tej felét meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 evőkanál kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej maradékával és a sóval. A tésztát alaposan kidagasztjuk, majd fél órát kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra kikeverjük.

Amikor megkelt a tészta, hat részre osztjuk, és mindegyiket tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel, majd feltekerjük. A rudakat kettesével összefonjuk, így három fonott kalácsot kapunk. Ezeket egy kivajazott tepsibe tesszük.

A kalácsokat lekenjük tojással, majd még fél órát kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, előmelegített sütőben szép barnára sütjük.

Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni a kalácsokat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is