Elkészítése
A tej felét meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 evőkanál kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej maradékával és a sóval. A tésztát alaposan kidagasztjuk, majd fél órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra kikeverjük.
Amikor megkelt a tészta, hat részre osztjuk, és mindegyiket tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel, majd feltekerjük. A rudakat kettesével összefonjuk, így három fonott kalácsot kapunk. Ezeket egy kivajazott tepsibe tesszük.
A kalácsokat lekenjük tojással, majd még fél órát kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni a kalácsokat.
