Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 kg liszt
  • 5 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelék

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kakaó

Lekenéshez

  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin
Csokis kalács

Elkészítése

A tej felét meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 evőkanál kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott, összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a tej maradékával és a sóval. A tésztát alaposan kidagasztjuk, majd fél órát kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A margarint a porcukorral és a kakaóval habosra kikeverjük.

Amikor megkelt a tészta, hat részre osztjuk, és mindegyiket tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Lekenjük a csokis töltelékkel, majd feltekerjük. A rudakat kettesével összefonjuk, így három fonott kalácsot kapunk. Ezeket egy kivajazott tepsibe tesszük.

A kalácsokat lekenjük tojással, majd még fél órát kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, előmelegített sütőben szép barnára sütjük.

Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni a kalácsokat.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokis-kalacs-2/