Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 kg finomliszt
  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kakaópor

Tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • olvasztott margarin (kb 5 dkg)


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

Ha megkelt összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, tojások sárgájával, porcukorral, étolajjal, sóval és jól kidagasztjuk.

Latakarva duplájára kelesztjük. Közben a krémhez a puha margarint alaposan kikeverjük a cukorral és kakaóporral.

A megkelt tésztát hat részre osztjuk, egymás után mindet kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, téglalap alakúra és lekenjük a csokis krémmel.

6 csokis rudat kapunk, amit kettesével összefonunk. Egy gáztepsit kivajazunk és 1 tojással lekenve a kalácsokat még fél órát pihentetjük.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 percig sütjük, még forrón olvasztott margarinnal megkenjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. A kifolyt csokikrémet magába fogja szívni. Még melegen olvasztott margarinnal megkenjük!
[box style=”info”][/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokis-kalacs-5/