Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg porcukor
  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 db tojássárgája
  • 4 evőkanál étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelék

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Kenéshez

  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin
Csokis kalács kép

Elkészítése

A tej felét meglangyosítom, hozzáadom az 1 evőkanál kristálycukrot, majd belemorzsolom az élesztőt. Amikor az élesztő felfut, összekeverem a liszttel elkevert sütőporral, a tojások sárgájával, a porcukorral, az étolajjal, a sóval és a tej másik felével. Az egészet jól megdagasztom, majd fél órára kelesztem.

Amíg a tészta kel, elkészítem a tölteléket. A margarint, a porcukrot és a kakaót habosra keverem, hogy könnyű és krémes állagú legyen.

Miután a tészta megkelt, hat részre osztom. Mindegyik részt tepsi nagyságúra nyújtom, majd lekenem a csokis töltelékkel és feltekerem. Így hat feltekert rudat kapok, amelyeket kettesével vagy hármasával összefonok.

A megformált kalácsokat margarinnal kikent tepsibe helyezem, lekenem őket tojással, majd újabb fél órát kelesztem.

A sütőt 200 fokra előmelegítem, és a kalácsokat 30 percig sütöm. Ha a teteje esetleg túl gyorsan pirulna, sütőpapírt helyezek rá. Még melegen lekenem olvasztott margarinna, hogy szép fényes legyen.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokis-kalacs/