Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 1 tojás
- 3 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 7 dkg olvasztott vaj
- 7 dkg cukor
Töltelék:
- 15 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál olaj
Töltéshez:
- meggydzsem
Tetejére:
- 1 felvert tojás
Elkészítése:
A tejet meglanygosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, vajjal, tojással, majd a felfuttatott élesztőt is gozzáadjuk és begyúrjuk a tésztát (természetesen géppel dagasztva is elkészíthető).
20-30 percig letakarva kelesztjük.
Kelés után kissé átmozgatjuk, majd 4 részre osztjuk. A tésztákat egyenként kör alakúra nyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit gőz felett összeolvasztjuk, majd elfelezzük és 2 tésztán elkenjük egyenletesen. A csokis lapokat betakarjuk a maradék tésztákkal.
A köröket egyenként 16-16 háromszögre vágjuk. A tészták szélesebbik oldalára teszünk a lekvárból és óvatosan feltekerjük.
Az elkészül kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egymástól távolabb, majd újabb 20 percig pihentetjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. Felvert tojással lekenjük a kifliket majd kb 20 perc alatt széppirosra sütjük.
[box style=”info”]A süteményt lehet fagyasztani, iskolába gyermekeknek tízóraiként is kiváló.[/box]