Hozzávalók:
- 16 dkg margarin
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg kristálycukor
- 80 dkg finomliszt
- 2 tojás
- csipet só
- 20 dkg sütésálló csokoládé
- 1 tojás lekenéshez
- porcukor, vagy olvasztott csoki (tetejére)
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk cukros langyos tejben, majd a lisztet a dagasztógép táljába öntjük, és a cukrot, a tojást, a csipet sót és a puha margarint hozzáadjuk, majd a felfuttatott élesztővel nem túl kemény tésztát dagasztunk a tej hozzáadásával. 40 percig letakarva kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, és 1 cm vastagságú, kb. 42 x 35 cm-es téglalapra igazítjuk.
A csokoládét egyenlő részekre elosztva a tészták közepére halmozzuk. Négy sarkukat a töltelék fölött középen összefogjuk, majd meggömbölyítjük, és egy sütőformába rakosgatjuk úgy, mint az aranygaluskákat, csak kicsit távolabb egymástól. Letakarva 40 percig kelesztjük, majd a tetejüket felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőbe tolva 200 fokon légkeverésesben 10 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk, vagy vízgőz fölött megolvasztott csokoládéval csíkban a kis puffancsokat megcsurgatjuk.