Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg ricotta
- 7 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 4 dkg étcsoki
- reszelt narancshéj
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tojásokat enyhén felverjük a cukorral. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, a reszelt narancshéjat és a ricottát. Elkeverjük, majd beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét. A masszát 1 órára hűtőbe tesszük és hagyjuk pihenni.
A lehűlt masszát 2 teáskanál segítségével a felhevített étolajba adagoljuk és közepes lángon minden oldalát aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.


