Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis ricottafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg ricotta
  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg étcsoki
  • reszelt narancshéj
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A tojásokat enyhén felverjük a cukorral. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, a reszelt narancshéjat és a ricottát. Elkeverjük, majd beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét. A masszát 1 órára hűtőbe tesszük és hagyjuk pihenni.

A lehűlt masszát 2 teáskanál segítségével a felhevített étolajba adagoljuk és közepes lángon minden oldalát aranyszínűre sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

 

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokis-ricottafank/