Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládé pudingos kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukor
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojásfehérje (felverve habnak)

A krémhez

  • 350 ml tej
  • 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 12,5 dkg margarin

A tetejére

  • 1 tojás

Elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az olajat, majd jól kidagasztjuk az egészet. Utoljára adjuk hozzá egy csipet sóval felvert tojáshabot.

Letakarva duplájára kelesztjük a tésztát.

Közben a krémet elkészítjük. A tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrokat és felfőzzük. Még melegen hozzákeverjük a margarint is, végül kihűtjük.

A megkelt tésztát átgyúrjuk és 4 részre vágjuk. Egyenként vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A krémet 4 részre osztjuk és a tésztalapokat megkenjük vele. Feltekerjük egyenként, mint a bejglit és 2-2 rudat összefonunk.

Sütőpapírral bélelt 23*34 cm-es tepsibe tesszük. A tetejét felvert tojással lekenjük.

190 fokra bekapcsoljuk a sütőt. Hideg sütőbe téve kb 30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokolade-pudingos-kalacs/