Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Csokoládés fonat mandulapehellyel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a nádcukrot. Ezután beleszórjuk a lisztet és a sót, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk belőle. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk kelni egy meleg helyiségben. Ameddig a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.12.07.

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

A tésztához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a nádcukrot.

Ezután beleszórjuk a lisztet és a sót, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk belőle. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk kelni egy meleg helyiségben.

Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A csokoládés pudingport a cukorral egy fazékba tesszük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.

Mikor a tészta megkelt lisztezett deszkán kb fél cm vastagra kinyújtjuk kb 30*30 cm-es lappá, majd megkenjük a pudinggal és feltekerjük.

Ezután sodrófával kicsit nyújtunk rajta, éppen csak annyit, hogy három részre lehessen hosszában vágni a tésztát.

Ezután gyors mozdulatokkal a három csíkot összefonjuk.

A tésztát tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és ízlés szerinti mennyiségű mandulapehellyel megszórjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon szép barnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is