Elkészítése
A tésztához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a nádcukrot.
Ezután beleszórjuk a lisztet és a sót, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk belőle. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk kelni egy meleg helyiségben.
Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A csokoládés pudingport a cukorral egy fazékba tesszük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.
Mikor a tészta megkelt lisztezett deszkán kb fél cm vastagra kinyújtjuk kb 30*30 cm-es lappá, majd megkenjük a pudinggal és feltekerjük.
Ezután sodrófával kicsit nyújtunk rajta, éppen csak annyit, hogy három részre lehessen hosszában vágni a tésztát.
Ezután gyors mozdulatokkal a három csíkot összefonjuk.
A tésztát tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és ízlés szerinti mennyiségű mandulapehellyel megszórjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon szép barnára sütjük.









