Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládés fonat mandulapehellyel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • csipet só

A töltelékhez

  • 4 dl tej
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 2 evőkanál nádcukor

A tetejére

  • 1 tojás
  • mandulapehely vagy szeletelt mandula

Elkészítése

A tésztához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a nádcukrot.

Ezután beleszórjuk a lisztet és a sót, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk belőle. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb egy órán át hagyunk kelni egy meleg helyiségben.

Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A csokoládés pudingport a cukorral egy fazékba tesszük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.

Mikor a tészta megkelt lisztezett deszkán kb fél cm vastagra kinyújtjuk kb 30*30 cm-es lappá, majd megkenjük a pudinggal és feltekerjük.

Ezután sodrófával kicsit nyújtunk rajta, éppen csak annyit, hogy három részre lehessen hosszában vágni a tésztát.

Ezután gyors mozdulatokkal a három csíkot összefonjuk.

A tésztát tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és ízlés szerinti mennyiségű mandulapehellyel megszórjuk.

Előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon szép barnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csokolades-fonat-mandulapehellyel/