Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 25 dkg liszt 4 dkg kristály cukor 10 dkg margarin 1 db tojás Töltelék hozzávalói: 400 g étcsoki (tibi) 20 dkg margarin 15 dkg kristály cukor 5 db tojás 12 dkg liszt Elkészítés: (Pite sütőm átmérője: 25 cm, magassága: 4 cm) Először a margarint az összetördelt csokival a gőz felett összeolvasztjuk. Félre […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Tundi konyha
Beküldte: 2016.05.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg kristály cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás

Töltelék hozzávalói:

  • 400 g étcsoki (tibi)
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg kristály cukor
  • 5 db tojás
  • 12 dkg liszt


Elkészítés:

(Pite sütőm átmérője: 25 cm, magassága: 4 cm)

Először a margarint az összetördelt csokival a gőz felett összeolvasztjuk. Félre tesszük hűlni.

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzá valóit is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.

Pite sütőbe a kezünkkel a tésztát belenyomkodjuk, de úgy, hogy pereme is legyen.

A tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgáját. A sárgáját a cukorral jól kikeverjük és a fehérjét pedig kemény habbá felverjük.

A KIHŰLT csoki krémhez először a cukros tojássárgáját adjuk, majd a tojásfehérje kemény habját és végül a lisztet keverjük bele.

A tésztára ráöntjük a csoki tölteléket és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük.

Tipp: A megsült, kihűlt pite tetejét megszórhatjuk akár fehér csoki reszelékkel is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is