Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csongrádi lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HozzávalókA tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tej

A töltelékhez

  • 12 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola ( vagy aszalt gyümölcs)
  • 1 db citrom leve

Elkészítése

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk – fontos, hogy a zsír minél hidegebb legyen –, majd egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Nem szükséges sokáig gyúrni, csak addig, amíg éppen összeáll.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd ráöntjük a tésztára, és egyenletesen eloszlatjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük körülbelül 35-40 percig. Tálaláskor megszórjuk porcukorral, esetleg vaníliás cukorral.

Tipp

A zsírt margarinnal is helyettesíthetjük, de akkor nem kapunk ennyire omlós tésztát.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csongradi-lepeny/