Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Csöröge fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vajat felolvasztjuk. A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót. Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, 2 evőkanál tejfölt és a rumot. Alaposan összedolgozzuk, letakarjuk és egy fél órára hidegre tesszük. A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, majd derelyevágóval 8-10 cm oldalú négyzeteket vágunk belőle. Nagy lábosban forró olajban mindkét […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.02.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A vajat felolvasztjuk. A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót.

Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, 2 evőkanál tejfölt és a rumot. Alaposan összedolgozzuk, letakarjuk és egy fél órára hidegre tesszük.

A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, majd derelyevágóval 8-10 cm oldalú négyzeteket vágunk belőle.

Nagy lábosban forró olajban mindkét oldalát világosra sütjük.

Tálra tesszük és melegen porcukorral vagy vaníliás cukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is