Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csöröge fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • porcukor
  • lekvár
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

Egy tojással és a hozzá szükséges 10 dkg liszttel tésztát gyúrunk. A tésztát alaposan összedolgozzuk, majd nagyon vékonyra kinyújtjuk. Ha tésztagépet használunk, a 6-os fokozat megfelelő a nyújtáshoz. A kinyújtott tésztát derelyevágóval vékony csíkokra vágjuk, és minden csíkból masnit kötünk.

A masnikat nem túl forró olajban, világos rózsaszínűre sütjük. Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a tészta könnyen megéghet. Sütés után a masnikat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

Amikor a masnik kissé kihűltek, porcukorral megszórjuk, és lekvárral kínáljuk. Egyszerű, gyors és finom desszert.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csoroge-fank-2/