Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csöröge fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A vajat felolvasztjuk. A lisztet tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipetnyi sót.

Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, 2 evőkanál tejfölt és a rumot. Alaposan összedolgozzuk, letakarjuk és egy fél órára hidegre tesszük.

A tésztát 3mm vastagra nyújtjuk, majd derelyevágóval 8-10 cm oldalú négyzeteket vágunk belőle.

Nagy lábosban forró olajban mindkét oldalát világosra sütjük.

Tálra tesszük és melegen porcukorral vagy vaníliás cukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csoroge-fank/