Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csöröge a Skanzenből recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 sütőpor
  • 3 kanál tejföl
  • 1 mokkáskanál só
  • barack- vagy málnalekvár
  • porcukor (tetejét megszórni)
  • olaj vagy zsír (a sütéshez)


Elkészítése:

A lisztből a sütőporral és a tojásokkal valamint a tejföllel tésztát gyúrunk, és kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk. Derelyevágóval vagy késsel rombuszformákat vágunk, közepüket behasítjuk.

Ezen a lyukon keresztül a rombusz egyik sarkát kifordítjuk. Forró olajban vagy zsírban kisütjük, lekvárral, porcukorral tálaljuk.

[box style=”info”]Nagyon egyszerű, olcsó, de finom és laktató étel.[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csoroge-skanzenbol/