Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Csörögefánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszthez morzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót. Jól összedolgozzuk, majd cipót formálunk belőle és 30 percig pihentetjük. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd összehajtjuk (ezt a műveletet háromszor ismételjük), végül derelyevágóval 10×5 cm-es téglalapokat vágunk. A téglalapokon vékony vágást végzünk úgy, hogy a téglalap két vége […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2021.02.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A liszthez morzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót. Jól összedolgozzuk, majd cipót formálunk belőle és 30 percig pihentetjük. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd összehajtjuk (ezt a műveletet háromszor ismételjük), végül derelyevágóval 10×5 cm-es téglalapokat vágunk. A téglalapokon vékony vágást végzünk úgy, hogy a téglalap két vége érintetlen maradjon. Forró bő zsírba aranysárgára sütjük. Porcukorral hintve barackízzel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is