Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csörögefánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • ¼ csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 5 dkg margarin
  • csipetnyi só
  • étolaj


Elkészítése:

A felolvasztott margarint a tojással és a tejföllel elkeverem majd folyamatosan dolgozom hozzá a lisztet, hozzáadom a porcukrot, a csipetnyi sót és a sütőport, pici étolajat rakok hozzá és cipó formára gyúrom.

Nyújtódeszkán kinyújtom és derelyevágóval kisebb csíkokra vágom, amit középen bemetszek és egymásra hajtogatok.

Közepesen felmelegítem az étolajat serpenyőben, és kisütöm. Közben forgatom, hogy ne égjen le. Végül megszórom a tetejét porcukorral. Nagyon gyorsan elkészíthető. Édes tejföllel tálaltam, mi szeretjük mártogatni. Lehet porcukorral, vagy édesítővel keverni a tejfölt ki hogy szereti.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csorogefank-3/