Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csörögefánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A fánkhoz:

  • 25 dkg finomliszt
  • 150 ml tejföl
  • 2 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • hegynyi sütőpor
  • csipet só

A tálaláshoz:

  • vaníliás porcukor
  • baracklekvár

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.

10-15 percig hűtőben pihentetjük a tésztát, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Formázzuk meg (rombusz alakúra felvagdossuk a tésztát, közepét bemetsszük és a tészta egyik csücskét áthúzzuk a lyukon).

Közepes lángon felforrósított olajban világosbarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük és vaníliás porcukorral valamintházi baracklekvárral tálaljuk.

Nagyon finom omlós, érdemes kapásból dupla adagot sütni, mert nagyon gyorsan fogy!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csorogefank-5/