Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csörögefánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 tojás
  • 140 g tejföl
  • olaj a sütéshez
  • porcukor

Elkészítése

A lisztet, sütőport, sót, cukrot, tojást és a tejfölt összegyúrjuk. Ha nagyobb lenne a tojás vagy hígabb a tejföl, akkor nyugodtan adhatunk még hozzá lisztet. A lényeg, hogy ne legyen sem túl ragadós sem túl száraz a tészta.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval feldaraboljuk, közepén vágást ejtünk.

A tésztát forró olajban kisütjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csorogefank-6/