Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csörögefánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 200 ml tejföl
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2 evőkanál olaj
  • 40 dkg finomliszt

Továbbá

  • olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése

Egy nagyobb edényben a tejfölt összekeverjük a szódabikarbónával, majd minden alapanyagot külön belekeverve hozzáadunk. A lisztet utoljára rakjuk hozzá, fokozatosan, majd kézzel jól összegyúrjuk.

Lisztezett felületen kb 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. Rombuszokat vágunk belőle, a rombuszok közepén bevágást ejtünk és azon keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.

Bő, forró olajban kisütjük a fánkokat megforgatva.

Ha szép aranyszínűre sültek, akkor konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Porcukorral meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csorogefank-7/