Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Csörögefánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. A tojássárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük. A lisztbe morzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a tejfölt, a rumot, a kikevert cukros tojássárgát, a reszelt citromhéjat és tésztát gyúrunk belőle. 20-30 percre tegyük hűtőbe pihenni, utána könnyebb vele dolgozni. Ezután lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Erzsébet Bán
Beküldte: 2022.07.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. A tojássárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük. A lisztbe morzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a tejfölt, a rumot, a kikevert cukros tojássárgát, a reszelt citromhéjat és tésztát gyúrunk belőle.

20-30 percre tegyük hűtőbe pihenni, utána könnyebb vele dolgozni.

Ezután lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és bő olajban kisütjük a fánkokat. Mindkét oldalát 2 percig sütjük a kb 170-180 fokos olajban.

Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk és megesszük.

Ebből a mennyiségből kb 40 db lesz.

Ha másnapra készítesz ilyen tésztát, mert akkor akarod majd kisütni, nyugodtan tedd el nyersen, semmi baja nem lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is