Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csörögefánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 300 g tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • vaníliás a szóráshoz

Elkészítése

A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. A tojássárgákat a porcukorral alaposan kikeverjük. A lisztbe morzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a tejfölt, a rumot, a kikevert cukros tojássárgát, a reszelt citromhéjat és tésztát gyúrunk belőle.

20-30 percre tegyük hűtőbe pihenni, utána könnyebb vele dolgozni.

Ezután lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és bő olajban kisütjük a fánkokat. Mindkét oldalát 2 percig sütjük a kb 170-180 fokos olajban.

Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk és megesszük.

Ebből a mennyiségből kb 40 db lesz.

Ha másnapra készítesz ilyen tésztát, mert akkor akarod majd kisütni, nyugodtan tedd el nyersen, semmi baja nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csorogefank-8/