Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csörögefánk Katától recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 3 tojássárgája
  • 150 g tejföl
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet szódabikarbóna

Továbbá:

  • olaj (a sütéshez)
  • lekvár
  • porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és nyújtható tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, kevés lisztet adhatunk még hozzá.

kissé kinyújtjuk és csíkokra vágjuk. A csíkokat vékonyra kinyújtjuk, megfelelő méretűre vágjuk és mindegyik csíkot középen kissé bevágjuk, a végeket áthúzzuk a nyíláson.

Felhevített olajban aranyszínűre sütjük.

Tetszés szerint porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csorogefank-katatol/