Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csörögefánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 5 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál porcukor
  • 5 db tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 0,5 dl rum
  • 1 mokkáskanál só
  • zsír (sütéshez)

Elkészítése

A liszthez morzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, a rumot, a tejfölt és a sót. Jól összedolgozzuk, majd cipót formálunk belőle és 30 percig pihentetjük. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd összehajtjuk (ezt a műveletet háromszor ismételjük), végül derelyevágóval 10×5 cm-es téglalapokat vágunk. A téglalapokon vékony vágást végzünk úgy, hogy a téglalap két vége érintetlen maradjon. Forró bő zsírba aranysárgára sütjük. Porcukorral hintve barackízzel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csorogefank/