Elkészítése
A vajat és a tejet egy edényben felmelegítjük, majd belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a fahéjat és a porcukrot. Amikor felforrt, belekeverjük a lisztet, és addig dolgozzuk, amíg egy jó sűrű, kemény, krumplipürére hasonlító masszát kapunk.
A tésztát hagyjuk kicsit visszahűlni, majd egyesével robotgéppel beledolgozzuk a tojásokat. Ekkor egy képviselőfánkra hasonlító, lágy tésztát kapunk.
Az elkészült masszát habzsákba töltjük, és csiga alakban a forró, bő olajba nyomjuk. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk meg.
Tipp
A fánkot feldobhatjuk úgy is, hogy a porcukor helyett vaníliás cukorral szórjuk meg, vagy olvasztott csokoládéba mártjuk a tetejét. Ha marad belőle, másnap is finom, ha sütőben pár perc alatt átmelegítjük.


