Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Csurgatott fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a csurgatott fánk igazi családi kedvenc lehet, mert egyszerű az elkészítése és mégis különleges a formája. A fahéj és a citromhéj friss íze remekül kiegészíti a könnyű tésztát, a végén pedig a porcukros szórás teszi igazán ünnepivé. Egy bögre kakaó vagy kávé mellé tökéletes délutáni finomság.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kalmansz
Beküldte: 2013.10.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A vajat és a tejet egy edényben felmelegítjük, majd belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a fahéjat és a porcukrot. Amikor felforrt, belekeverjük a lisztet, és addig dolgozzuk, amíg egy jó sűrű, kemény, krumplipürére hasonlító masszát kapunk.

A tésztát hagyjuk kicsit visszahűlni, majd egyesével robotgéppel beledolgozzuk a tojásokat. Ekkor egy képviselőfánkra hasonlító, lágy tésztát kapunk.

Az elkészült masszát habzsákba töltjük, és csiga alakban a forró, bő olajba nyomjuk. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Tipp

A fánkot feldobhatjuk úgy is, hogy a porcukor helyett vaníliás cukorral szórjuk meg, vagy olvasztott csokoládéba mártjuk a tetejét. Ha marad belőle, másnap is finom, ha sütőben pár perc alatt átmelegítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
kalmansz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is