Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csurgatott fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 3 kávéskanál fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál porcukor
  • 20 dkg liszt

Elkészítése

A vajat és a tejet egy edényben felmelegítjük, majd belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a fahéjat és a porcukrot. Amikor felforrt, belekeverjük a lisztet, és addig dolgozzuk, amíg egy jó sűrű, kemény, krumplipürére hasonlító masszát kapunk.

A tésztát hagyjuk kicsit visszahűlni, majd egyesével robotgéppel beledolgozzuk a tojásokat. Ekkor egy képviselőfánkra hasonlító, lágy tésztát kapunk.

Az elkészült masszát habzsákba töltjük, és csiga alakban a forró, bő olajba nyomjuk. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Tálaláskor fahéjas porcukorral szórjuk meg.

Tipp

A fánkot feldobhatjuk úgy is, hogy a porcukor helyett vaníliás cukorral szórjuk meg, vagy olvasztott csokoládéba mártjuk a tetejét. Ha marad belőle, másnap is finom, ha sütőben pár perc alatt átmelegítjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/csurgatott-fank/