Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukormentes rózsakalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,25 dl tej
  • 30 g puha vaj
  • 175 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g finomliszt
  • 25 g búzasikér
  • 15 g friss élesztő
  • 25 g negyedannyi, ugyanannyi édesítőszer
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 120 g cukormentes mogyorókrém

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát gyúrunk, majd letakarva duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk (kb 50*20 cm), majd rákenjük a mogyorókrémet a tészta 3/4-ére, lentről is felhajtjuk a szabadon maradt tésztát és fentről is ráhajtjuk. Kicsit még nyújtunk rajta, majd 12 egyenlő részre vágjuk.

A részeken egyenként 2-2 bemetszést ejtünk (de ne vágjuk át teljesen!), így lesz 3 szála az adott tésztának. A 2 szálat összefonjuk, majd feltekerjük.

A feltekert tésztát egy muffinpapírral bélelt muffinsütő mélyedésébe tesszük. Az összes tésztával így járunk el, majd kb 30 percig kelesztjük.

180 fokos sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/cukormentes-rozsakalacs/