Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cukros csigabiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 3 db tojássárgája
  • 30 dkg finomliszt (én fele finom, fele rétesből csináltam)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • pici só
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj

A kenéshez

  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj (vagy margarin )
Cukros csigabiga

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból hagyományos módon kelesztett tésztát készítünk. Miután megkelt, körülbelül 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. A vajat megolvasztjuk, majd megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Ezután megszórjuk porcukorral, vagy a porcukor és kristálycukor keverékével.

A tésztát tekercsbe feltekerjük, majd szeletekre vágjuk, és egy tortaformába helyezzük őket, nem túl szorosan. A tetejét megszórjuk kristálycukorral, majd 180 fokon aranybarnára sütjük.

Sztori: A recept egy olaszországi barátnőmtől származik!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/cukros-csigabiga/