Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Dagasztás nélküli kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 100 g aktív kovász (rozskovász) 350 ml víz 450 g kenyérliszt (BL 80) 12 g só 2 tk őrölt kömény 3 tk lenmag szezámmag (tetejére) Elkészítése: A kovászt összekeverjük a vízzel, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sót és a magokat, és összekeverjük. Fóliával letakarjuk, és hagyjuk 10-12 órát (egész éjszaka) kelni. Ezután kicsit […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.05.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 100 g aktív kovász (rozskovász)
  • 350 ml víz
  • 450 g kenyérliszt (BL 80)
  • 12 g só
  • 2 tk őrölt kömény
  • 3 tk lenmag
  • szezámmag (tetejére)


Elkészítése:

A kovászt összekeverjük a vízzel, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sót és a magokat, és összekeverjük. Fóliával letakarjuk, és hagyjuk 10-12 órát (egész éjszaka) kelni.

Ezután kicsit megszórjuk liszttel, és hajtogatni kezdjük fentről-le, alulról felfelé, jobbról-balra, balról-jobbra. Kelesztő tálba rakjuk (én papírt is tettem alá, hogy könnyebben ki tudjam emelni) és még egy órát pihentetjük.

Bekapcsoljuk a sütőt 230°C-ra , berakjuk a fedeles sütőedényt is, és egy fazékban hideg vizet teszünk a sütő aljára. Amikor már minden forró, óvatosan átrakjuk a kenyeret a sütőedénybe, megspricceljük vízzel, megszórjuk magokkal tetszés szerint, és letakarva sütjük 30 percet. Ezután levesszük a fedőt, és további 20 percet sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is