Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Daramorzsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2,5 dl búzadara
  • 2,5 dl rétesliszt
  • 0,5 liter tej
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 db citrom (reszelt héja )
  • 10 dkg margarin
  • 4 db tojás

Tálaláshoz

  • porcukor
  • lekvár

Elkészítése

A darát, a lisztet, a tejet, a sót, a mazsolát és a citromhéjat habverővel összekeverjük, majd legalább 1 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Először a tojássárgákat keverjük a masszához, majd óvatosan a tojásfehérjét is hozzáadjuk.

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és beleöntjük a masszát. Fedőt teszünk rá, és megvárjuk, amíg a massza alja aranybarnára sül. Ekkor a masszát 4 részre választjuk, átfordítjuk, majd folyamatosan kevergetve (egy nagy villával) addig sütjük, amíg morzsákra esik szét.

Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/daramorzsa/